Warmtepomp Prijs

budgetvriendelijk

en energiezuinig

In ons landje kunnen de temperaturen behoorlijk uiteenlopen. Van meer dan 30 graden in de zomer tot bijna 10 graden onder nul tijdens een strenge winter. Dankzij een energiezuinige en hierdoor ook budgetvriendelijke warmtepomp houdt u uw woning steeds op een perfecte temperatuur.

Bij VB Warmtepomp Techniek bespreken we samen wat de ideale oplossing is voor uw situatie, budget en woning. Bovendien zorgen we niet alleen voor de plaatsing, maar staan nadien ook in voor het onderhoud van uw installatie.

En u? U kunt op beide oren slapen.

Prijzen

in kaart gebracht

De exacte prijs van een warmtepomp hangt van diverse factoren af. Ten eerste is de vraag uiteraard: kiest u voor een lucht-lucht warmtepomp of voor de duurdere lucht-warmtevariant? Daarnaast zijn ook volgende factoren niet onbelangrijk: de isolatie van uw woning, het aantal ruimtes die u wil verwarmen, eventuele bijkomende verwarming,…

  • Een lucht-lucht warmtepomp is het goedkoopste model omdat deze het snelst en het eenvoudigst te installeren is. Ruw gerekend betaal je voor een lucht-lucht warmtepomp met één buitenunit en twee binnenunits voor ruimtes van gemiddelde grootte ongeveer 4.000 à 5.000 euro.
  • Een lucht-water warmtepomp is duurder omdat de installatie ervan iets complexer is aangezien je deze ook aansluit aan je warmwaterinstallatie. Hiervoor mag je rekenen op prijzen vanaf 10.000 euro.

 

Prijzen waar u misschien van schrikt, maar gemiddeld haal je drie vierde van je benodigde energie uit de natuur waardoor je met de stijgende energieprijzen je warmtepomp al na maximum tien jaar volledig hebt terugbetaald.

Premies

Overheid en netwerkbeheerder

We moeten eerlijk zijn: hoewel warmtepompen de toekomst zijn, nemen ze bij de installatie ervan een serieuze hap uit ons budget. Daarom kunt u momenteel nog enkele premies verkrijgen via de overheid en/of de netbeheerder.

Sinds 1 oktober 2022 kunt u hiervoor terecht bij Mijn VerbouwPremie, een gloednieuwe website waarbij de premies van de Vlaamse Overheid en Fluvius samen geïntegreerd zijn. Uiteraard hangen hier enkele voorwaarden aan vast. Neem hier een kijkje voor meer info en bereken uw voordeel.

contact
Vragen?

Voor vragen, contacteer ons vrijblijvend.